Alfred Tritant

Alfred Tritant Champagne ligger i byen Bouzy. Bouzy er placeret i den østlige del af det Pinot Noir dominerende område, Montagne de Reims. Pinot Noir er en mørk drue, der er kendt for sin lette smagsmæssige karaktér og store modtagelighed for jordens karakteristika, der let afspejler sig i druens smag. Pinot Noir er glad for kølige vækstbetingelser, og har derfor særdeles gode vilkår i det nordøstlige Frankrig. Duft og smag er helt speciel, med en let violduft og mange nuancer i munden.

Alfred Tritant er 100 % Grand Cru kvalificeret. Familien besidder 2,6 hektar parceller, som er gået i arv gennem generationer. De producerer lidt over 20.000 flasker årligt, og største delen af deres vinmarker er beplantet med Pinot Noir og dernæst Chardonnay.

Huset er kvalificeret Vigneront Independant (sammenslutning af selvstændige vinbønder), og har været det siden 1930. De bruger kun egne druer til at lave deres champagne, hvilket giver dem producentbetegnelsen Récoltant Manipulant (RM).  Hos Tritant laver man selv sin champagne på gården, fra start til slut. Man dyrker sine druer, står for høstningen, sørger for presningen, udfører vinifikationen, beslutter sammenstikningen (blandingen) og udfører dégorgering, så der til sidst står en flaske klar til salg.

Det er et familieforetagende, hvor den ældste søn har taget over fra sin mor, som var selvstændig vinbonde. Hun var gift med en kunstner, der ikke interesserede sig for kunsten at lave vin – kun at nyde den. Når der nu skal høstes, går hun i køkkenet, passer børnebørn og lader resten af familien klare arbejdet i marken. Hun elsker høsttiden hvor hele familien hjælper til, og der er gang i marken. ”Det er en stor familiefest”, som hun siger.

Sønnen Jean-Luc, der nu er husets vinbonde, lader vinen ligge længe i kælderen, for at fremme druernes naturlige sødme og rundhed. Hans vin er populær, og han undgår bevidst at samarbejde med større vinindkøbere, da han er bekymret for at blive presset til at sælge sin vin, før den er klar.