Bolieu

Champagne Bolieu er et nyt hus i vores sortiment. Huset drives af ægteparret Laurence og Charles. Bolieu holder til ca. 75 km sydøst for Epernay i byen Bassuet i Côteaux de Vitryats. Det er et godt stykke væk fra de oprindelige champagnemarker, der ligger i området omkring Epernay og Reimes. Derfor bliver det også kaldt ”det glemte champagne”. Det er først inden for de sidste 70 år, at man igen er begyndt at dyrke druer på disse kanter. Efter vinpesten i Europa i slutningen af 1800-tallet, gik området og markerne i glemmebogen. Det var først da Laurences bedsteforældre i 1950´erne sammen med andre fra byen, fandt munkenes kort og beskrivelser af markerne frem fra 1500-tallet, at de igen begyndte at dyrke druer. Champagnen var tilbage.

Laurence og Charles er af den nyere generation af champagnebønder, som eksperimenterer med produktionsmetoder og hele tiden prøver at videreudvikle deres fremgangsmåde. Sammen med en håndfuld andre vinbønder fra Champagne, har de lavet en klub som har til formål at fremme Chardonnay-druens elegance og hele tiden forfine druens karakteristika.

Champagne Bolieu bruger kun druer fra egne marker. Markerne i området er kalkholdige som i Côtes des Blancs, og de egner sig derfor godt til Chardonnay. Men kalken i dette område indeholder en stor mængde ler, hvilket giver champagnen en speciel karakter. Alt produktion foregår i huset og de producerer lidt over 15.000 flasker om året. Husets prestige champagne, Carnet de Leone, produceres kun i 1000 eksemplarer, og er noget helt særligt. Her arbejder man både med Barrique og Solera-metoden.

Det et skønt hus, med en spændende historie og fortræffelig champagne.

God fornøjelse