Alfred Tritant

Et interessant hus med en interessant historie og smag. Paul Clouet drives af de to brødre Jean-Etienne Bonnaire og Jean-Emmanuel Bonnaire, begge sønner af den anerkendte Cramant bonde Jean-Louise Bonnaire. Han er kendt verden over for sin elegante, cremede og friske Blanc des Blancs.

Årsagen til at huset Paul Clouet blev en del af Bonnaire-familien skyldes de to brødres mor, Marie-Thérèse Clouet, hvis familie havde huset i mange generationer. I starten af 90´erne overtog hendes mand Jean-Louise Bonnaire husets produktion. De beholdt navnet Paul Clouet da champagnerne har hver sin stil.

Det at Jean-Louise Bonnaire, og nu hans to sønner, har overtaget produktionen, har kun højnet kvaliteten. Huset kan sagtens måle sig med nogle af de bedste champagner, der kommer fra området. De bruger ikke særlig meget reservevin i deres produktion, og de lader champagnen ligge længe på anden gæringen. Eksempelvis ligger deres Prestige Champagne 10 år i kælderen før degorgering. Det frembringer en kompleks og fyldig champagne med svampede noter som egner sig særdeles godt til mad, specielt ost og pølse.

Man får virkelig god og spændende champagne hos Paul Clouet, og dem som er til Pinot Noir baseret champagne med muskler, finesse og fylde får virkelig noget der er godt.

Huset har 5 hektar vinmarker der er fordelt på Chardonnay og Pinot Noir. Markerne ligger primært i Bouzy og Cramant og er Grand Cru kvalificeret. De producerer ca. 50.000 flasker årligt og huset er Recoltant Manipulant.