Philippe Glavier

Philippe Glavier er et vinhus som drives af Philippe og hans kone Veronique. Philippe er 3. generations vinbonde mens Veronique er 13. generation. De har lavet champagne siden 1995. De besidder i alt 4,5 hektar vinmark, der er fordelt på 47 parceller. De mange parceller skyldes at markerne går i arv til familien, og så skal de enkelte parceller fordeles mellem de resterende familiemedlemmer.

Alle parceller ligger i Chardonnay højlandet Côte des Blancs. Côte des Blancs, som betyder ”Den hvide kyst” på dansk, har fået sit navn på grund af den meget kalkholdige jord, der bidrager til den helt specielle terroir, som området er så kendt for.

Veronique og Philippe har marker omkring landsbyerne Cramant, Mesnil-sur-Orger og Avize. Alle tre byer er Grand Cru klassificeret. Med deres parceller, fordelt på de ypperligste marker i området, får de de bedste druer at arbejde med. Den kalkholdige jord og jordens karakteristika betyder meget for parret, og de gør deres ypperste for at få kalk og mineralitet frem i deres vine. Champagnen er præget af en lys farve, duft af hvide blomster og delikat tør (læs kalket) smag med blomsteragtig tone og citrus.

Philippe bruger kun ståltanke til lagering, for at bevare druernes naturlige smag og aroma, og det bidrager dermed til friskheden i hans champagne.

Huset producerer 25.000 flasker om året